Món Montseny

Des del Montseny al món

Ermites del Montseny: Sant Martí de Montseny

1 comentari

Sant Martí de Montseny és una ermita possiblement romànica o inclús més antiga que es troba dins del municipi de Montseny, a 625 metres d’alçada. Pujant per la carretera de Santa Maria de Palautordera a Seva (BV-a 5301) trobareu l’ermita a la vostra esquerra tocant al revolt del Km. 18. Des d’aquí també es pot aprofitar per veure com s’enfila el Turó de l’Home davant nostre.

Realment, és un lloc entranyable que queda amagat a la vora de la carretera i no costa gens arribar-hi.

Ermita de Sant Martí de Montseny

Ermita de Sant Martí de Montseny

Tot i que les primeres referències de l’ermita daten del segle XVI, se sap que és molt més antiga perquè l’ara romànica de l’altar i altres característiques indiquen clarament que és una construcció realitzada entre els segles X-XI.

Es tracta d’un edifici  de planta rectangular amb dos cossos: el presbiteri i la nau. Com veureu a la fotografia, l’arc de la porta de l’ermita és de mig punt de maó i la façana presenta un campanar petit d’espadanya. Consta que antigament, al costat de l’ermita hi havia adossada la casa de l’ermità, actualment derruïda.

 

 

 

1 thoughts on “Ermites del Montseny: Sant Martí de Montseny

  1. És curiós que a les guies de la zona es faci menció a que l’ermita té poc interès…Per a mi en té molt. Com és possible que no es facin aportacions populars, ja que l’administració no sembla tenir pressupostos, per restaurar aques patrimoni de tots?

Deixa un comentari