Món Montseny

Des del Montseny al món

Esglésies del Montseny: Sant Esteve de la Costa del Montseny

2 comentaris

El poble de La Costa del Montseny, on s’hi pot arribar des de la carretera BV-5119 que puja des de Mosqueroles, forma part del municipi de Fogars de Montclús (Vallès Oriental) i disposa d’unes magnífiques vistes a la vall del Montseny.

Dins del mateix poble, hi trobem Sant Esteve de la Costa, una església petita del segle XII i d’origen romànic, tot i que ja es troba citada en diplomes reials de l’any 862.

La característica principal i més important del temple és el comunidor, datat del 1680 i cobert de quatre pendents. És dels pocs que encara queden a Catalunya en tan bon estat de conservació, i és comú trobar-lo com edifici adjacent a esglésies, ermites o capelles per comunir les calamitats com ara tempestes, aiguats o plagues.

Comunidor de l'any 1680

Comunidor de l’any 1680

D’altra banda, també és curiós observar el seu campanar i piràmide quadrangular, construït també l’any 1680, amb una escala externa en forma d’arc per accedir a la part superior. Aquesta construcció ens fa pensar que inicialment tenia funcions com a punt de guàrdia.

La nau de l’església consta d’un absis romànic del segle XII amb una finestra d’espitllera i dues capelles a cada banda afegides en una ampliació posterior.

A l’interior de l’església, es conserva una copia de la imatge de la Mare de Déu dels Ángels del segle XIV, una peça valuosa del gòtic. També s’hi pot veure una pila baptismal del segle XVI.

Des de Món Montseny, volem seguir recalcant la importància del patrimoni del que disposem al Parc Natural del Montseny, i us animem a visitar i contemplar aquests temples plens d’història.

Si voleu aprofitar la visita per quedar-vos a dinar us recomanem el Restaurant de La Costa del Montseny, ubicat al mateix poble, on podreu gaudir d’un bon dinar amb unes vistes espectaculars a la vall.

2 thoughts on “Esglésies del Montseny: Sant Esteve de la Costa del Montseny

  1. El millor homenatge que es pot fer. Descansi en pau

Deixa un comentari